Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek

2010.03.22
A sport elsősorban szellemi fogalom. Egy sportcsapat a társadalomnak kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma. (...) A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a "fair play", a nemes küzdelem szabályaira.
 
 
 
 
              
A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.
 
 
Megfutamodni a harctól, ez a legrosszabb, ami megtörténhet velünk. Rosszabb, mint vereséget szenvedni, mivel a vereségből mindig tanulhatunk valamit, de a megfutamodással csak ellenségünk győzelmét hirdetjük.
 
 
 
A hit nélküli szurkolótábor még a győzelemre álló csapattal is elveszíttetheti a mérkőzést.
 
 
 

Egy különös dolog, amit a kézilabda nyújt neked, hogy tudod,  mindig veszélynek vagy kitéve. A sebesülés veszélye, az elbukás veszélye. Ez az életed részét képezi, és neked mindkét arcodat, a szakértőt is és a rideg magatartást is el kell dobnod magadtól. És én túlságosan szeretem ahhoz, hogy eldobjam magamtól.

Ismeretlen

                                    

        A sport a test útján nyitja meg a lelket.